Nyttige links med mere information om katte

Her har jeg samlet en række links til mine yndlingshjemmesider om katte.

Agria Vet Guide

I app´en Agria Vet Guide kan du bestille tid til katteadfærdsrådgivning fra mig. Læs, hvor nemt det er, her:

https://www.agria.dk/agria-vet-guide/adfardsradgivning-katte/ 

 

Kattens Værn

Jeg har tidligere arbejdet som adfærdsformidler hos dyreværnsforeningen Kattens Værn. Du kan læse mine artikler om forskellige adfærdsemner på Kattens Værns hjemmeside, i medlemsbladet Kattens Venner og på de sociale medier. 

www.kattens-vaern.dk 

https://kattens-vaern.dk/medlemsblad 

www.facebook.com/KattensVaern

www.instagram.com/KattensVaern 

Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi

DSKVE er et fagligt selskab under Den Danske Dyrlægeforening. Etologi betyder læren om dyrs adfærd. DSKVE’s medlemmer er fortrinsvis dyrlæger og fagveterinærsygeplejersker, som arbejder professionelt med adfærdsrådgivning. 

Her kan du finde en uddannet adfærdsbehandler i din landsdel:

https://dskve.dk/behandlere/ 

Ta´Ansvar

Ta´ Ansvar er et projekt, der sætter fokus på det ansvarlige katteejerskab og arbejder for at højne kattens status i Danmark, bl.a. via kampagnen Kattens Uge. Bag projektet står en lang række foreninger med interesse for katte, bl.a. Den Danske Dyrlægeforening, Kattens Værn, Inges Kattehjem, Dyrefondet, DOSO og Dyrenes Beskyttelse. Jeg har været så heldig at få lov at sidde med i arbejdsgruppen bag kampagnen og jeg er administrator på dens sider på Facebook og Instagram, som du finder her:

https://www.facebook.com/TaAnsvarNu/

www.instagram.com/ta_ansvar 

Det Danske Katteregister

Her kan du registrere din kat, når den er øretatoveret eller chipmærket. Du kan også søge efter en mærket kat, du har fundet.

https://www.katteregister.dk/forside 

Dansk Katteregister

Vidste du, at der findes to katteregistre i Danmark? Opret gerne din kat i begge registre og søg også begge steder, hvis du finder en mærket kat. 

www.dansk-katteregister.dk 

Inges Kattehjem

Inges Kattehjem har internater landet over og gør et stort stykke arbejde for de katte, der har brug for nye hjem.

https://inges-kattehjem.dk/

Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse passer på både kattene og alle de andre dyr, vi mennesker har i vores varetægt - også de vilde dyr, når de har brug for hjælp.

Du finder masser af nyttig viden på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside. Du kan blive medlem af foreningen - eller dit dyr kan - og du kan også følge med i aktuelle nyheder om dyreværn og dyrevelfærd i Danmark.

https://www.dyrenesbeskyttelse.dk

Den Danske Dyrlægeforening

Den Danske Dyrlægeforening har en side for dyreejere på deres hjemmeside. Her kan du bl.a. følge med i den seneste viden om Covid-19 og dyrene.

https://www.ddd.dk/dyreejere/

Dyrlægeskræk

Katrine Hammer er en dansk veterinærsygeplejerske og hundetræner, der kæmper mod dyrlægeskræk. Desværre er alt for mange katte også bange for at komme til dyrlægen - det er ét af de emner, jeg selv brænder allermest for at formidle viden om: Hvordan undgår vi, at katten bliver bange for både transporten til dyrlægen og selve dyrlægebesøget? Og hvad gør vi, hvis skaden allerede er sket og katten har udviklet dyrlægeskræk?

Katrine har fokus på hunde, men principperne kan nemt oversættes til "katsk". Hendes side på Facebook er også ret fantastisk: Masser af god og praktisk viden og videoer, der er krydret med rigelige mængder af god humor.

https://dyrlaegeskraek.kartra.com/page/lKx49

Deaf Darlings

Sanne Junkuhn er en dansk katteejer, der har to døve katte, Ronja og Victor. Sannes hjemmeside giver masser af god information om livet med katte med særlige behov, gode tips til aktivering, information om vildtlenvende katte i Danmark og meget mere.

http://deafdarlings.dk/

Fødevarestyrelsen: Rejse med kæledyr

Vores kæledyr hører under Fødevarestyrelsen, selvom vi ikke spiser dem. På Fødevarestyrelsens hjemmeside finder du den mest aktuelle information om de krav, der gælder, hvis du skal have din kat - eller et andet dyr - med ud over landets grænser.

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx

Netdyredoktor

Der er desværre megen misinformation på nettet - også når det drejer sig om katte. Hos Netdyredoktor er det danske dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der skriver og du finder masser af videnskabeligt funderet information om bl.a. sundhed og sygdom hos katte. Bl.a. har siden et sygdomsleksion, hvor du kan læse mere om den sygdom, din kat måske har - eller få gennemgået hvordan en normal fødsel foregår, hvis din kat er drægtig.

https://www.netdyredoktor.dk/kat/